elevation_-_2nd_leg_-_europe

August 1, 2001 - Arnhem, Netherlands - Gelredome

| No Comments | No TrackBacks

Opening Act(s): Kelis

Setlist:

Elevation, Beautiful Day, Until The End Of The World, Mysterious Ways, Kite, New York, 11 O’Clock Tick Tock, Sunday Bloody Sunday, When I Get Home-Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of, The Sweetest Thing, Staring At The Sun, Happy Birthday, The Ground Beneath Her Feet, All I Want Is You, Where The Streets Have No Name, Pride (In The Name Of Love). Encore: Bullet The Blue Sky, With Or Without You, One-Unchained Melody, Walk On, Out Of Control.

Remarks:

Bono leads the crowd in singing Happy Birthday for a fan named Anna from Belgrado.

Fan Review:

Marcel & Karin

Door Marcel en Karin

Op de Elevation pagina vind je de setlijsten, de 1e reviews en foto’s van de afgelopen avonden. ( zie voor foto’s ook de link in het menu) Graag willen wij alle fans bedanken voor hun leuke reacties, we vonden het heel fijn dat jullie ons werk zo waarderen. Nogmaals ontzettend bedankt !

Hierbij een verslag van onze eigen ervaringen voor en tijdens het concert.

Dinsdagochtend, 3.30 uur ging het voor ons al beginnen. Vol bepakt gingen we richting het Gelredome om ons met de fans die we de vorige avond al hadden ontmoet te verenigen. We troffen rond een uur of 6 al een man/vrouw of 30 aan voor ingang L . Langzaamaan kwamen er steeds meer “Die Hardies” aan die zich bij ons groepje voegden en de sfeer zat er al goed in. Er werden veel U2 ervaringen uitgewisseld en al veel gissingen gemaakt over wat ons die avond te wachten zou staan. Het voorste gedeelte was gemaakt als een soort blok dat tegen een uur of elf werd afgesloten en er geen fans meer bij konden. We waren inmiddels met ongeveer 150-200 mensen die door de security werd voorzien van een stempel. Om 4 uur was het feest in het blok, in die zin, de achtersten dachten : laten we eens even voren gaan kijken met als gevolg dat we al anderhalf uur voordat de poorten opengingen met zijn allen op mekaar geplakt zaten en er heel wat gasten vooraan stonden die daar eigenlijk niet hoorden. Om 17.00 uur mochten we tot bij de poortjes en ging het hek achter ons weer dicht. Daarachter werd de grote menigte van na elven tegengehouden totdat wij om half zes door de poortjes mochten. Ja…..en na de poortjes was het rennen geblazen want we wilden natuurlijk met zijn allen in dat felbegeerde hart komen. Nou dat viel echt niet mee. Wij slaagden er maar in om een 50/50 resultaat te behalen, in die zin, Karin zat in het hart en voor Marcels neus ging net het hek dicht dus die zat er niet meer in. Karin is er toen maar uitgegaan en hebben ons een plekje verschanst aan de rechterzijkant van de catwalk (hart), bijna bij de punt.

Om half 8 begon het voorprogramma Kelis, een nogal heavy R&B groepje met 8 vrouwen en 2 mannen. Ze wisten flink wat herrie te produceren maar dat werd niet door alle fans in dank afgenomen..onze mening er maar even er buiten gelaten maar….de meesten vonden het gewoon ronduit bagger !

Er was veel pers aanwezig die zich om de catwalk hadden gesetteld om tijdens de 1e drie nummers wat mooie kiekjes te kunnen maken… na wat Golden Oldies waaronder de Beatles was het dan zover en kwamen de 1e tonen van Elevation door de speakers. De hal was nog helemaal verlicht toen onze U2 mannen het podium opkwamen en het Gelredomedak er zowat af lieten vliegen Bono schreeuwde Elevation, Jubilation en zweepte het publiek op met zijn gespring op het podium. De sfeer zat er goed in. Tijdens UTEOTW voerden Bono & Edge hun befaamde toreador spel op en het nummer eindigde met Bono liggend op de catwalk trekkend aan Edge’s gitaarsnaren wat een snerpend geluid gaf door het stadion. Het nummer Kite droeg Bono op aan zijn vader die nog steeds in het ziekenhuis verblijft omdat hij ernstig ziek is. New York werd aangekondigd met New York…New Amsterdam.. gevolgd door I Will Follow waarbij Bono terugkeek naar 20 jaar U2 in Nederland met…so long ago…20 years…Paradiso ! 20 years…20 years….

Halverwege Sunday Bloody Sunday ( RealAudio) stond Bono aan het puntje van het hart en herdacht de G8 conferentie waarbij een actievoerder om het leven is gekomen. Hij was furieus: The city was a warzone…we feel angry very very angry…we see a city protected by high walls..outside the crowd is marching in the streets, some of them not shure why they are there for,… some very shure. I was very shure ! I was very shure ! . I know the price of one of the G8 summits we could redder the world from malaria for a start. Violence is never right. I’m angry You should be angry You say… Get up stand up…stand up for your rights ! But never take a knife. Heel mooi en emotioneel nummer was dit..echt gaaf !

Daarna begon Bono een door Herman Brood gecovered nummer van Nick Cave te zingen ……When I Get home I wanna see my girls…. When I get home….( RealAudio) Dit is voor Hermand Brood zei hij aan het eind van het nummer. Ook het nummer In a Little While werd aan Herman Brood opgedragen met de woorden…Remember all that…I hope Herman would have liked it…it was a sentimental peace of shit…I think he liked it..

Voor Desire “On the number 2 The Edge..”. Larry wordt uitgenodigd voor naar voren, Lord Adam Clayton ook. Desire werd door de gehele band acoustisch gespeeld aan het puntje van het hart. Alles goed…what’s up, alles goed? Daarna speelde Edge & Bono acoustisch Stay.” A song started in the Hansa Studios in Berlin 19….90…something. A Beautiful song,…maybe the most Beautiful song we have ever been given. The great songs are given, The good songs you write yourself and the Crap songs go rock”.

Tijdens het nummer Bad haalde Bono een jong meisje uit het publiek…”Do you wanna get up here ? Come on little girl” om met haar op zijn schouders het nummer Bad verder te zingen….” I once met a girl or should I say she wants to met me, she crawled to the stage…. Amsterdam” en dan begint Bono te lachen. Bono is een beetje in de war over waar hij is. Hij heeft het meerdere keren tussen nummers door over Amsterdam in plaats van Arnhem. Hij roept vervolgens de vader uit het publiek “Here’s your daddy, Come on daddy get out of there “om zijn dochtertje te komen halen. Op het podium slaat Bono een arm om de vader van het meisje. De vader en het meisje gaan weer van de catwalk af maar Bono haalt kort erna het meisje toch weer op de catwalk en rent hand in hand met haar over de hele catwalk. Thank God for the Blessings …for the blessings, het hele stadion is rood verlicht en Where the streets have no name wordt gespeeld.

Mysterious ways: “In the beginnig rock and roll used to be dance music.

Gedurende de Fly neemt Bono een flybril aan van iemand voor in het publiek die hij kort erna weer aan de fan teruggeeft. Aan het eind van dit nummer rent Bono twee keer over de hele catwalk alsof hij wordt achtervolgd door een vliegenmepper…en slaat vervolgens te pletter tegen het videoscherm….I gotta go I gotta go….. Het publiek zingt “40”

Tijdens de Heston clip wordt er door het publiek luidkeels “Boe” geroepen om aan te geven dat ze het niet eens zijn met Heston’s woorden : “Here is my credo: There are no good guns there are no bad guns A gun in the hands of a bad man is a bad thing. Any gun in the hands of good man is no threat to anyone, just to bad people” en er word een stevige uitvoering van Bullet ingezet.

“If we are walking of, walkin on it’s such a waste of time when people are catching a train..( Hiermee bedoelt Bono dat ze niet van het podium afgaan voordat ze de encore inzetten).Someone here catching a train, right? ( Bono had te horen gekregen dat het openbaar vervoer niet zo best geregeld was op dit late tijdstip). We can stay here all night…..I want to appologise for beeing late, Adam didn’t get to bed till 7 o’ clock, Larry till 6 o’ clock, I didn’t get to bed. I want you to know we where working and did doesn’t feel like work. Thanks for givin’us a great life..Thank You !!! Thank you for following us down the Jubilee 2000 road thank you for that, the drop the debt stuff is still going and just thank you for putting up with me going on and on and on…..I know I go on and on and on…. but that’s the job of a singer, right? I mean Larry he’s a queit one, right? Adam’s gettoblaster is going on and on…hahaha that’s why he doesn’t sleep. So this is a song a prayer tonight for for our country for Ireland, this week is a really important time… for the peace process…en dan volgt het nummer One.

This one is for Anton Corbijn …forever ….Walk on !

Images:

All images are © Matthias Muehlbradt/Elevation-tour.com (manually selected by U2station.com)

No TrackBacks

TrackBack URL: https://www.u2station.com/m-t/mt-tb.cgi/604

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Jonathan published on August 1, 2001 2:21 AM.

July 31, 2001 - Arnhem, Netherlands - Gelredome was the previous entry in this blog.

August 3, 2001 - Arnhem, Netherlands - Gelredome is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

Categories

Monthly Archives

Pages

  • experience_+_innocence_tour/083118_berlin_germany/
  • experience_+_innocence_tour/experience_+_innocence_tour_-_2nd_leg_-_europe/083118_berlin_germany/
OpenID accepted here Learn more about OpenID