elevation_-_2nd_leg_-_europe

July 6, 2001 - Copenhagen, Denmark - Forum

| No Comments | No TrackBacks

Opening Act(s): Stereophonics

Setlist:

Elevation, Beautiful Day, Until The End Of The World, Mysterious Ways-Sexual Healing, Kite, Gone, New York, I Will Follow, Sunday Bloody Sunday, In My Life-Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of, In A Little While, Desire, Staring At The Sun, Bad-40, Where The Streets Have No Name, Pride (In The Name Of Love). Encore: Bullet The Blue Sky, With Or Without You, One, Walk On-Hallelujah.

Remarks:

U2 kick off the 2nd leg of the Elevation 2001 Tour at the 10,000 seat Forum in Copenhagen. The arena is extremely hot, and Bono sings the final two songs of the main set shirtless. Later he pours water on The Edge during the concert.

Media Review:

Internetavisen Jyllands-Posten

U2 i K¿benhavn: Store bev¾gelser i saunaen

Af Peter Schollert Forum, K¿benhavn: U2 Fredag

Den irske kvartet U2 formŒede ved den f¿rste koncert af to i Forum i K¿benhavn aldrig for alvor at bevise, at det gjorde en forskel, at bandet optrŒdte indenfor foran cirka 10.000 tilskuere i stedet for at optr¾de for det tre- og firedobbelte antal under Œben himmel som det skete pŒ Gentofte Stadion i 1993 og i Parken for fire Œr siden.

MŒske var storsk¾rmene lidt mindre og i sort-hvid, men rockkvartetten var som til stadionkoncerterne stadig til meget store bev¾gelser i arrangementer og melodier.

“Tak for et dejligt liv”

Der var ikke levnet plads til improvisation, men kun til akustiske set-ups. Og dialogen mellem band og publikum foregik som hidtil gennem Bono, der stort set holdt sig til at takke publikum for “at have givet bandet et dejligt liv” og andre venligheder. Det var afgjort et sympatisk tr¾k, men man savnede alligevel hans dj¾velsk gode optr¾den fra 1993, da U2 og Bono i et overdÅ’digt show af storsk¾rme, satellitter og hemmelige telefonnumre fors¿gte at komme i kontakt med hele verden - og kun glippede Uffe Ellemann-Jensen, der ikke var hjemme.

I 1993 havde U2 bygget sin koncert op om bandets stadig st¾rkeste og et af 1990’ernes allerbedste album, “Achtung Baby”. I Forum var udgangspunktet det seneste album, “All That You Can’t Leave Behind”. Et album, der har opnÅ’et ganske stor kommerciel succes, men som slet ikke har samme kunstneriske tyngde og de st¾rke melodier som “Achtung Baby”.

Det blev understreget straks med Å’bningssangen “Elevation”, som med sin energi nok er en velvalgt igangs¾tter, men i Forum fremstod rodet i et meget dÅ’rligt lydudtryk, der sk¾mmede specielt f¿rste del af den to timer lange koncert.

Vand pÅ’ stenene i saunaen

Ved koncertens begyndelse var der som noget sj¾ldent lys i salen, og bandet kunne dermed konstatere, at publikum allerede svedte, som om de var i fuld gang med fitness-timen. Forum var i sommerheden blevet opvarmet til temperaturer som i en sauna, nŒr der er smidt vand pŒ de varme sten, og arrang¿rerne gjorde alt for lidt for at skabe gennemtr¾k og luft. I l¿bet af koncerten kunne man da ogsŒ opleve personer blive sl¾bt af sted af venner og bekendte, drivvŒde af sved og groggy.

PŒ scenen havde guitaristen The Edge derimod sin karakteristiske tophue pŒ under hele koncerten, mens Bono holdt sin sorte l¾derjakke pŒ indtil ekstranumrene. Det afholdt ham dog ikke fra at svede igennem og ofte bev¾ge sig ud pŒ den specielt designede catwalk, der kunne f¿re ham og bandet l¾ngere ud i salen og ud til publikum.

Det tog begejstret imod “Beautiful Day” og efterf¿lgende to af de st¾rkeste sager fra “Achtung”-albummet, “Until The End Of The World” og “Mysterious Ways”, hvor sidstn¾vnte dog ikke blev leveret med tidligere tiders skarphed. SÅ’ fulgte “Kite” fra det nye album, “Gone” fra “Pop”-albummet og “New York” fra den nye CD, som til dels blev ¿delagt af dÅ’rlig lyd, men som hverken i deres oprindelige styrke eller i live-arrangementerne virkede som oplagte valg fra et bagkatalog af sj¾ldent st¾rke numre.

Bro mellem band og publikum

Blandt dem er “I Will Follow” fra bandets begyndelse, og i Forum blev dŽn sang trukket frem i et velkendt, men st¾rkt arrangement, og herfra var der for alvor bygget bro mellem band og et publikum, hvor saunaforholdene bet¿d, at selv den mest stillestÅ’ende kunne m¾rke tr¿je, underbukser, bukser og str¿mper klistre til den vÅ’de hud. Og det blev bare v¾rre med stigende temperaturer pÅ’ grund af begejstringen over en klassiker som “Sunday Bloody Sunday” og det nye hit “Stuck in a Moment you Can’t Get Out Of”, hvor lydforholdene endelig for alvor kom til at fungere.

BŒde pŒ Gentofte Stadion og i Parken forlod The Edge og bassisten Adam Clayton samt trommeslageren Larry Mullen Jr. de faste stŒsteder pŒ scenen for at spille et nummer pŒ et sceneareal t¾ttere pŒ publikum.

Det samme skete i Forum med nummeret “Desire”, der i al sin planlagte enkelhed fungerede godt og blev fulgt op af Bono og The Edges vellykkede, n¾sten intime udgave af “Staring at the Sun”, hvorefter trumfer som “Where the Streets have no Name” og “Pride” blev brugt som hele bandets effektfulde afslutning pÅ’ koncerten f¿r de obligatoriske ekstranumre.

Herlige f¾llessange

For selv om U2 virkelig har udforsket koncertformlen, har heller ikke dette band fundet et andet exit end at sige farvel - og komme tilbage pÅ’ scenen et par minutter senere med flere numre; “Bullet in the Blue Sky”, “With or Without You” og sÅ’ det umiddelbart naturlige exitnummer, “One”.

Men U2 fortsatte videre til enden med “Walk On” fra den nye CD, der ogsÅ’ var den musikalske udvej ved koncerterne i New York, Washington og Philadelphia. Hvilket i sig selv ikke er overraskende, da en r¾kke kunstnere k¿rer efter ret faste s¾tlister, fordi det ogsÅ’ skal v¾re muligt for lys- og lydfolk at realisere det samlede koncertudtryk, som bandet ¿nsker.

Men nŒr U2 i Forum stadig ville de faste rammer, det store rockudtryk og de herlige f¾llessange og ikke var ude i et ¾rinde, hvor koncertens indre logik og logistik skulle nedbrydes med spontane trommesoli og stenet guitarlir af The Edge, kunne det alligevel undre, hvorfor det ikke bare kunne have v¾ret endnu en stor stadionkoncert med plads til alle dem, der desperat fors¿gte at k¿be billetter f¿r koncerten.

En ung kvinde fulgte f¿r koncerten efter mig over gaden til Forum med ordene:

Jeg f¿lger lige med, sŒ jeg kan fŒ din billet, hvis du nu skulle blive k¿rt ned!

Images:

All images are © Internetavisen Jyllands-Posten

No TrackBacks

TrackBack URL: https://www.u2station.com/m-t/mt-tb.cgi/588

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Jonathan published on July 6, 2001 11:48 PM.

June 22, 2001 - East Rutherford, New Jersey, USA - Continental Airlines Arena was the previous entry in this blog.

July 7, 2001 - Copenhagen, Denmark - Forum is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

Categories

Monthly Archives

Pages

  • experience_+_innocence_tour/083118_berlin_germany/
  • experience_+_innocence_tour/experience_+_innocence_tour_-_2nd_leg_-_europe/083118_berlin_germany/
OpenID accepted here Learn more about OpenID